Подготовката на автомобила през зимата е от решаващо значение за безопасността при спешни случаи в студено време на пътя. Готовността ще улесни ситуацията, ако попаднете в катастрофа, повредите автомобила си или просто заседнете в снега. Вижте списъка по-долу за петнайсетте важни неща, които да държите в колата си през зимата.

Стъргалка за лед и четка за сняг

Това е едно от най-важните неща, които трябва да държите в колата си през зимата. Сложете стъргалка за лед и четка за сняг в колата си веднага щом настъпи студеното време. Снегът и ледът върху колите са опасни, защото могат да попречат на видимостта ви. Винаги почиствайте ЦЯЛАТА си кола от сняг и лед преди шофиране, за да предотвратите катастрофа.

Лопата

Купете малка или сгъваема лопата, която да държите в багажника си. Ще бъде полезно, ако колата ви заседне в сняг или ако трябва да разчистите път, за да шофирате.

Ръкавици и други зимни дрехи

Имате четката за сняг и лопатата, но сега трябва действително да ги използвате. Носенето на ръкавици и друго топло облекло ще улесни задачата за почистване на колата ви.

Одеяло

Поставете едно в колата си. Ако закъсате или попаднете в катастрофа, бързо може да изстинете, особено ако колата ви не запали. Не винаги можете да разчитате на парното на колата си, така че е добре да разполагате с одеяло в багажника.

Светлоотразители

Снежните бури намаляват видимостта, независимо дали е през деня или през нощта. Светлоотразителите ще помогнат на други коли и коли за спешна помощ да ви видят, ако сте спрели отстрани на пътя.

Каменна сол, пясък или котешка тоалетна

Тези груби материали ще помогнат на гумите да придобият сцепление, ако автомобилът ви е заседнал в снега. Разпръснете материала близо до гумите си и по пътя на колата си, за да се измъкнете от боксуване върху лед.

Комплект за първа помощ

Комплектът за първа помощ е от решаващо значение, ако някой е ранен при автомобилна катастрофа. Въпреки че е от съществено значение през цялата година, това е едно от най-важните неща, които трябва да държите в колата си през зимата, тъй като времето за реагиране на превозното средство за спешни случаи може да е бавно, ако вали сняг. Оказвайте основна първа помощ на пострадалия до пристигането на помощ.

Допълнителна зимна течност за чистачки.

Уверете се, че течността за чистачки съдържа компоненти против замръзване, за да предотвратите замръзване.

Фенерче

През зимата се стъмва рано. Ако закъсате или останете блокирани през нощта, използвайте фенерчето, за да разберете какво не е наред.

Въже или верига

Въжето за теглене е чудесно средство за измъкване на колата ви от снега.

Кабели за ток

Студеното време може да повлияе на акумулатора на автомобила. Не можете да запалите колата си, ако батерията е изтощена. С кабелите за ток, може да поискате да ви подаде всеки един случаен шофьор.

 

Малък комплект инструменти

Можете да отстраните дребни проблеми в автомобила с основни инструменти.Научете се как сами да отстранявате елементарни повреди на автомобила си, за да не се налага да чакате помощ.

Слънчеви очила

Макар, че слънчевите очила са по-скоро летен аксесоар, отражението на слънцето върху снега е ярко. Носете слънчеви очила, докато шофирате за намаляване на отблясъците по пътя.

Зарядно за мобилен телефон

Опитайте се да поддържате телефона си зареден, преди да тръгнете на път, но винаги дръжте и зарядно за мобилен телефон в колата си. Ще ви се наложи да се обадите за помощ, ако сте закъсали или участвате в автомобилна катастрофа.

Вода и трайни закуски.

Ако изпаднете в аварийна ситуация, може да се наложи да изчакате помощ. Чакането може да е дълго, ако пътните условия са лоши. Съхраняването на вода и закуски в колата ви ще бъде полезно в тези ситуации.