Дори с неопитен и ненавиждащ скоростта шофьор зад волана, Audi RS3 е по-бързо от някои съвременни екзотични спортни автомобили.

Наистина живеем в златната ера на спортните автомобили, свят, в който всичко – дори минивановете и икономичните коли  са по-бързи от много така наречени спортни автомобили, фокусирани върху мощността на двигателя, продавани само преди няколко години.

Производителността със сигурност се е развила много за кратък период от време, което е доста сърцераздирателно, когато сравним спортните автомобили от миналото с невероятните автомобилни машини днес. Въпреки това, има едно хубаво нещо в модерните мощни превозни средства като Audi RS3 – те са адски бързи и лесни за шофиране, че всеки може да постигне максимално ускорение с Audi RS3, както се вижда това във видео на Car Magazine.

След като прекара известно време в новото Audi RS3, за Car веднага стана ясно, че това е превозно средство, което всеки може да управлява и със сигурност не са необходими много автомобилни умения, за да се постигне възможно най-доброто време на четвърт миля, благодарение отчасти на неговите гениални електронни помощни устройства и бърза седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител.

Неговият 2,5-литров петцилиндров двигател с турбокомпресор също дава голяма мощност, цели  401 конски сили, което е достатъчно за 3,3-секундно ускорение до 100км. и 11,8 секунди пробег на четвърт миля при оптимални условия.

В този конкретен ден условията не бяха точно оптимални – по-скоро времето в Южна Африка е доста мрачно и хладно, но това няма особено значение за автомобил като Audi RS3, който предлага много добро сцепление благодарение на своето Quattro задвижване на всички колела.

Но истинският въпрос тук е как ще се представи колата, когато се управлява от 70-годишна жена, която всъщност не е фен на бързото шофиране?

Отговорът е доста добър.

Възрастната дама дава време от 12,8-секундни за преминаване на четвърт миля, и то   при не-добри метеорологични условия, което е наистина впечатляващо поради редица причини – не само факта, че тя не е професионален състезателен шофьор или дори фен на високите скорости.

По-скоро това, което е наистина впечатляващо за Audi RS3, е, че това време е почти идентично с това, публикувано от Lamborghini Murciélago, екзотичен суперавтомобил, който не е толкова достъпен или удобен като RS3 , това може да наричаме прогрес от Audi.

Източник: audiworld.com

BGN Български лев
EUR Евро