Ако ТИ усещаш зверска нужда да си ръчкаш нещо по колата… Ако винаги има нещо, което смяташ,  че можеш да промениш по нея и това за тебе е страст… То това ознчава, че си попаднал на правилното място!

В този писмен труд ще ти дам разяснения какво можеш да направиш, за да донапудриш твоята стандартна А6 C7 PFL 2011г. 2012г. 2013г. 2014г. 2015г.

Щом четеш тази статия, значи си горд собственик на една от най-издръжливите на оптичен тунинг модификации на Ауди.

Audi A6 C7 Preface lift, се дели на 3 варианта, според своите особености за оптичен тунинг:

 1. Ауди А6 C7 PFL стандартна
 2. Ауди А6 C7 PFL стандартна (313к.с.)
 3. Ауди А6 C7 PFL Sline или S6

Първо ще разгледаме Ауди А6 C7 PFL стандартна и 313к.с.

Една от най- предпочитаните опций за подобрения е, така популярния, RS6 тунинг пакет.  Този kit  трансформира колата и я прави с тотално различен фасон. Благодарение на доброто конструктивно напасване, детайлите успяват да имат пълна синхроничност с колата и така се  създава новата й спортна визия. За да успееш да реализираш подобен проект, трябва да си набавиш някои детайли, които задължително преди монтаж да минат през майстор бояджия. Частите, които са необходими са следните:

 1. Предна тунинг броня RS6 визия за стандартна Ауди А6 C7 PFL
 2. Преден лип спойлер RS6 визия за RS6 броня
 3. Прагове
 4. RS6 дифузъор за Ауди А6 C7 PFL стандартна

Това са основните 4 детайла, а сега ще ти дам повече инфо за тях.

Задължително, когато си купуваш алтернативен вариант на RS6 предна броня, трябва да имаш предвид, че в търговските платформи има различни конфигурации, затова винаги разглеждай детайлно, докато се увериш, че си купуваш броня с ВСИЧКИ части прилежащи към нея.  Най-пълния комплект включва:

 1. Предна броня (основно изделие, на транспортен грунд)
 2. Решетка с “QUATTRO” отделение(опционално черна или с хром рамка, решетката е черен лак)
 3. Сив нож към предната броня (той е неразделна част от бронята, няма общо с предния лип спойлер по-горе)
 4. 2бр. капачета за пръскалки (хубаво е да попиташ  търговеца дали би могъл да те снабди с резервни, в случай на кражба или др.)
 5. 1бр. Капаче за теглич
 6. 5 компонентни решетки за дистроници:
 • 2бр. Черен лак решетки за дистроници
 • 2бр. Въздуховоди
 • 2бр. Подложка за въздуховодите
 • 2бр. Гнезда за фиксиране на дистрониците
 • 2бр. Декоративни дистроници

 

 1. Монтажни/крепежни детайли
 2. Кора за под двигателя

При предната броня единственото важно нещо е да се занесе на професионалист, който е работил алтернативни/неоригинални части. Много често майсторите искат да си вземат пари за работа, но не им се е налагало да монтират алтернативни детайли и в такива ситуации най-обичайната им реплика е „Това не пасва!”. Като всеки трудов фокус, така и тунинга си има своите спесифики. Затова, увери се, че майстора ти е слагал и друг път RS6 пакет на Ауди А6 C7 PFL.

Преден лип спойлер

Във връзка с решетката, нашите наблюдения са, че клиентите много повече се радват на RS6 решетка, на която питата й е изрязана и могат перфектно да си инсталират инициалите. На пръв поглед изглежда незначително, но в действителност има огромна разлика. Ако не можеш да откриеш в този момент такава опция, то тогава поне проследи дали подложката за емблемата е минимум двукомпонентна – една плътна и една средна (крепежна, черен лак). Ако не съобразиш тези особености,  има риск да си виждаш пластмасата на пчелната пита от решетката, а това определно изглежда отблъскващо и далеч от красиво.

За сивия нож към предната броня, бихме те посъветвали също да се подсигуриш, попитай дали има опция за доставка. Това също се води нещо като консуматив. Вариантите на сивия нож са два: сив нож (чиято повърхност няма проблем да й се смени цвета) и хромиран нож (при хрома е малко по-сложно, тъй като много трудно се сваля повърхността, а определно каквото и да сложиш като контактен материал, после се люпи). Предвид тази споделена информация, нашият съвет е да си запазиш оригиналния цвят, със сигурност така ще е най-устойчив.

Капачетата за пръскалки са трудно откриваеми при търговците в България. Обичайно ние разполагаме с резервни детайли от броните, именно с идеята да съдействаме максимално за потребностите на нашите клиенти. Но тук можем  да дадем и една добра идея за предпреимчивите от вас! Ако искаш да си сигурен, че колатата ти няма да „намига” в някой момент, съветваме те да намериш агенция, която изработва малогабаритни авто детайли на 3D принтер и да дадеш да ти направят един комплект капачета, за всеки случай. Като особеност, от опит, можем да споделим, че материала е хубаво да е по-мек, за да има поне минимален ход на движение, тъй като тези капачета за пръскалки, трябва да се приспособят към механизма, за да работи системата за миене на фарове. В зависимост от цените към текущия момент, цената може да варира, но не би следвало да е повече от 100 – 110лв.

При решетките за дистроници е важно да се знае дали колата ти изобщо има такава екстра. В случай, че има, имай предвид , че непременно трябва да се калибрират след монтажа, за да работят изправно. Това може да се направи, както и в Специализирания представител на бранда, така и в алтернативен сервиз, които изпълнява такава дейност. Ако пък нямаш дистроници, тогава влизат в употреба декоративните капачки, включени в комплекта. В този вариант колата изглежда като Audi A6 C7 PFL с дистроник система.

Предния лип спойлер за Ауди RS6 предна броня е най-особения елемент от цялата концепция за RS6. Този детайл е от три съставни части: две странични и една среда. За да има абсолютно пасване на ножа е необходимо да се обърне внимание на пластмасата на станичните детайли, които лягат към бронята. Производителите фабрично го изработват с повече материал,за да може клиента в зависимост от модификацията, да си го напасне не само на RS6 броня. С две думи казано, този лип трябва да се пригоди, за да може да се фиксира към бронята. Достатъчно е само да знаеш, че обичайно се изрязва и след това се монтира съвсем плътно, без забележки.

Праговете, тези които са произведени специално за Ауди А6 C7 стандартна, би следвало да са двукомпонентни.  Обикновено основното изделие е на транспортен грунд, а лайсните добавки към него са черен лак. Относно добавките към прагове, бихме дали съвет да не се подлъгваш и да си купуваш Макстон лайсни , те не могат да се монтират  директно на колата в заводското й изпълнение. Ако пък адски много ти харесва как стоят Макстон тунинг лайсните, варианта е да си купиш втора употреба прагове от A6 C7 SLine , да си ги монтираш на колата и след това да си добавиш тунинг лайсните (които се лепят).

RS6 дифузъора, тази спортна добавка към задната броня за щастие пасва и на седан, и на комби. Тя се състои от 4 части :

Основно тяло с два овални отвора – обикновено дифузъорите са савършенно завършени, или са целите черен лак, или са черен лак със сива лайсна. Като особеното е,че ако има наличен само черен лак със сива лайсна, а ти искаш чисто черен, ще трябва да си приготвиш пари за боя на целия диф, не е възможно да се пръсне само сивата част.

Накрайници вградени в изделието – те са неразделна част от дифа, обичайно са стоманен цвят, като опционално има начини да се направят и черни.

Преходници – в зависимост от доставката идват различен цвят, може да са черни, но може и да са стоманен цвят.

Скоби – скобите са необходими за фиксирането на преходниците към оригиналните тръби.

При Ауди А6 C7 PFL стандартна, 313к.с., всичко по RS6 пакета  е абсолютно същото като описаното до момента, с единствената разлика при дифа. При 313к.с. тръбите са по-различни, именно затова е хубаво да си планираш  майстора бояджия да е близо до заварчик, който ще трябва след монтажа на добавката да ти оправи и накрайниците. Имай предвид, че колата или трябва да се кара много бавно и да не се форсира, или да се качи на репатрак. Това е необходимо, за да се избегне евентуално стопяване на изделието.

BGN Български лев
EUR Евро